PROJECTE TARDOR (1r trimestre)

Aquest matí hem arribat a l'escola i ens hem trobat amb una sorpresa.
carta enigmàtica

Ens hem reunit els i les alumnes de primer i segon per saber  què deia la carta, i qui ens l'escrivia.

trobada conjunta 

Llavors ens hem dividit en tres grups, i hem intentat resoldre l'enigma.
Després de pensar i pensar, hem vist que cal ajudar als barrufets a salvar la tardor.

la carta enigmàtica
Els pròxims dies caldrà veure com els ajudem. Serà l'inici del primer projecte de curs.           

Ja fa un parell de setmanes de la carta enigmàtica i nosaltres continuem investigant!

Aquests dies, i amb l'arribada del fred, ens hem estat preguntant: com es que ara fa més fred? i per què es fa fosc abans? Hem conversat, hem llegit informació, hem mirat vídeos... tot descobrint el Sistema Solar i els moviments que fa la Terra.

Mapa conceptual del projecte (grup Kurumba)

Mapa conceptual del projecte (grup Andoke)

Mapa conceptual del projecte (Grup Bonjo)
Documents del projecte (us animem a llegir-los amb els vostres fills)

A més a més avui hem rebut una visita molt especial! La Marta, la directora de l'escola, ens ha demanat ajuda per organitzar la festa de la Tardor de l'escola!! Haurem de buscar un lloc, pensar en l'esmorzar, preparar les activitats... per tal que el DIMECRES 31 D'OCTUBRE tots en puguem gaudir!

Reunió de Cicle Inicial amb la directora

 Aquesta setmana hem estat observant els fruits de la tardor i els hem descobert amb els 5 sentits: els hem olorat; tocat; pesat.... i finalment dimecres els vam tastar tot fent un esmorzar de tardor!

fent la descripció de diferents fruits de la tardordescobrint els fruits a través de l'olfacte
pesant els diferents fruits
Añadir leyenda
Añadir leyenda

preparant la Magrana per l'esmorzar
pelant mandarines
pelant anous
tastant els diferents fruits de la tardor

 Després de provar els diferents fruits i fruites de la tardor, entre tots vam escollir els que volíem per menjar el dia de la festa d'escola! El raïm i la mandarina (com a fruits carnosos) per esmorzar  i les castanyes (com a fruits secs) a la tarda.


La setmana vinent anirem a descobrir el paisatge de tardor i a buscar un lloc per poder celebrar la festa. També aprofitarem per recollir mostres i respondre diferents preguntes que ens hem fet.

mapa conceptual amb l'organització de la festa

Aquesta setmana hem dedicat les hores de projectes a organitzar la festa de la castanyada. Cada grup s'ha ocupat de tasques diferents:

Grup Lluís: ha fet els cartells de la festa que estan penjats per tota l'escola i ha organitzat l'activitat de jocs presportius pel dia 31.


cartell de la castanyada penjat a la porta de l'escola

Grup Josep:
 ha fet una nota per les classes on els hi explicaven el que havien de portar/fer pel dia de la festa. També han organitzat l'activitat de les cabanyes (han escrit la normativa) per dimecres.

els alumnes han portat aquesta nota a les classes

Grup Cristina: ha escrit la circular per totes les famílies de l'escola informant del que faríem i un recull de tota la informació important del dia 31. També han organitzat l'activitat de dibuix al natural i paleta de tardor.

nota per les famílies de l'escola

També hem aprofitat per respondre algunes de les preguntes relacionades amb el comportament dels animals durant la tardor! Hem vist que alguns ocells volen cap a zones més càlides; d'altres els hi surt llana per preparar-se per l'hivern, i alguns animals, com els cargols, els hi encanta la tardor perquè plou molt! (moltes gràcies per la informació que heu portat!)

Us esperem DIMECRES 31 a les 15:00h al SERRAT! (que plogui tant com vulgui avui però que no ho faci dimecres!)

Us deixem la cançó de La Rumba de les Castanyes que cantarem tots junts (així podeu començar a practicar! Sobretot, demaneu als vostres fills/es que us ensenyin la coreografia!)


Finalment no hem pogut anar al Serrat a fer les activitats que havíem estat preparant.... tot i això, ara a la tarda ho celebrarem tots junts a l'escola! No us ho perdeu!!

Durant aquesta setmana hem continuat investigant sobre el comportament que tenen els animals a la tardor... i també hem començat a mirar (la setmana vinent continuarem) què fan durant la nit d'avui arreu del món! Halloween, el dia dels morts o menjar cargols són algunes de les tradicions que hem vist!


Que tingueu molt bona castanyada!

2 comentaris:

  1. Em va agradar com es va celebrar la castanyada. Tina

    ResponSuprimeix
  2. Em va agradar molt la Magrana por emorzar. David L.

    ResponSuprimeix